Pályázataink
Pályázataink
Eseménynaptár
Ke
Sze
Csü
Szo
Va

Kattintson a dátumra
Tudta-e, hogy...
  Váralja község föld alatti bányamúzeuma országosan is ritkaság-számba megy?


Látogasson el hozzánk!


Autóbusz-közlekedéssel kapcsolatos tájékoztatást
itt érheti el.2019–2020. évi belföldi közforgalmú menetrend


Játszóház ÓvodaBonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda
Váraljai Játszóház Tagóvodája


Dolgozók:
Demeter Tímea – óvoda vezető
Dernerné Simon Mária – dajka

Elérhetőségünk:
7354 Váralja, Kossuth L u. 118.
e-mail: boni.varalja@gmail.com
telefon: 74/459-214

      A Váraljai Játszóház Óvoda a község központi részén, a főutcán helyezkedik el.

     Az óvoda egy 19 fős, vegyes életkorú csoporttal működik. Barátságos, galériával, mozgáskoordinációt segítő Tini-kondival, természetes anyagokból készült bútorokkal, eszközökkel felszerelt csoportszoba várja a gyermekeket. A mozgásos-, egyéni-, és logopédiai foglalkozások külön felszerelt csoportszobában történnek. Munkánkat heti rendszerességgel logopédus, gyógy testnevelő is segíti. A gyermekeknek lehetőségük van hetente hittan foglalkozáson is részt venni. Kiemelt feladatnak tekintjük a mozgásfejlesztést, nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapos testnevelésre. A gyermekek problémamegoldó és stratégiai gondolkodását képességfejlesztő játékokkal segítjük. Az udvar is többféle mozgásra ad lehetőséget a 3-7 éves korosztálynak. Az első részben hinták, mászókák, fedett homokozó és barkácsolásra, szerepjátékra is alkalmas hely áll a gyermekek rendelkezésére. A külön elkerített hátsó rész jó lehetőséget biztosít különböző labdás és más egyéb mozgásos illetve futó játékoknak. Fontos szerepet tulajdonítunk az udvari játékidőnek is. Tavasztól jó idő esetén fontosnak tartjuk a szabad levegőn való tartózkodást. Udvari játékeszközeinket is folyamatosan bővítjük. A környezet változásinak megfigyelésében, a környezet védelmére nevelésben is nagy szerepe van az udvarnak. A gyerekeknek lehetőségük van segíteni a levelek gereblyézésében vagy a tavaszi virágültetésben, növénygondozásban.

     A parkerdő, patak, tavak közelsége sok közvetlen megfigyelésre, tapasztalatszerzésre nyújt lehetőséget, mely a tanulás elengedhetetlen feltétele. Változatos programok, tevékenységek biztosításával segítjük a gyerekek fejlődését, tanulási folyamatát. Családias hangulatban, közös programok szervezésével a szülők és pedagógusok bizalommal fordulnak egymáshoz kéréseikkel, gondjaikkal.

Programjaink az év során:
- Szüreti felvonulás
- Süni-hét, süni-nap
- Falu karácsony
- Maci-hét, Maci-nap
- Farsang
- Egészség hét
- Kiszebáb égetés
- Március 15.-e
- Húsvéti készülődés, tojásírás
- Anyák-napja
- Kirándulás
- Gyermek-nap
- Évzáró, Ballagás

Az óvoda nyitva tartása:
Hétfő – péntek: 7.00-16.00

Játszóház, Óvoda

Jánosi György Közösségi Ház


      A Jánosi György Közösségi Ház a volt általános iskola épületében található. A 2003. szeptemberétől megszűnt általános iskola épületét nem szerette volna üresen hagyni az önkormányzat, így jött az ötlet, hogy egy közösségi helyet kellene kialakítani. A Közösségi Ház ad helyet jelenleg a Könyvtárnak és teleháznak, valamint kluboknak és egyesületeknek.

      Az épületben található néhány olyan helyiség is, melyben igény szerint előadásokat, bemutatókat, kiállításokat és oktatásokat lehet tartani. A zsibongó helyisége évente több alkalommal ad helyet kisebb rendezvényeknek, kiállításoknak, ünnepségeknek. Az óvodások is sokszor veszik igénybe a zsibongó helységét.

      2012-ben teljes felújításon esett át az intézmény. Jelenleg a számos egyéb funkcióján kívül, immár IKSZT-ként (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér) is működik. Rendszeresen teret és helyet ad ifjúsági és közművelődő programoknak.

Nyitvatartás:
Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 08:00 – 16:30
Szerda: 08:00 – 16:30
Csütörtök: 08:00 – 16:30
Péntek: 11:00 – 19:30
Szombat:08:00 – 16:30
Vasárnap: ZÁRVA

Elérhetőség:
7354 Váralja, Kossuth L. u. 100.
Telefon: +36 (74)458-434
Fax: +36 (74)558-039
E-mail: telehaz@varalja.hu

Az intézmény vezetője:Győrfi Andrea


Téritési díjak
Aktuális esemény

Művelődési HázFeltöltés alatt.

Látogatóink 2013. február 20-tól, eddig 17 oldalunkat tekintették meg

Minden Jog Fenntartva © 2013 | Adatkezelési Tájékoztató | © MBM Studió 2013.
Utolsó módosítás: 2023. December 23. Saturday